Saturday 14 April 2012

Huse auto pentru anvelope sau cum sa circuli pe sosele inghetate

Odata cu venirea iernii, soferii se pregatesc pentru ce e mai rau. Echiparea masinii trebuie facuta in asemenea fel incat sa tina cont de drumurile inghetate impracticabile. Treaba grea si urata, dar necesara, in conditiile in care avem nevoie sa ne deplasam, din diverse motive, si pe parcursul acestei ierni grele. De aceea, soferii gasesc intotdeauna diverse accesorii care sa-i ajute sa traverseze drumurile asemanatoare patinoarelor. Solutiile cele mai bune pentru soferi raman insa aceste huse auto pentru anvelope sau tintele care se infig in cacuciucuri speciale. Husele pentru anvelope sunt mai exact huse auto realizate din material special antiderapant. Husele auto pentru anvelope sunt disponibile la preturi mai ieftine decat aceste tinte, care costa mult mai mult decat un set de lanturi sau un sac de nisip.

Din ce sunt confectionate aceste huse auto antiderapante? Este vorba de un material special numit geotextil, pentru ca astfel se monteaza mai usor pe rotile care asigura tractiunea, fiind astfel de un real ajutor masinii si mentinand-o ca atare pe sosea in conditii de siguranta.

Husele auto derapante functioneaza excelent, fiind asemanatoare cu o soseta pusa deasupra incaltamintei. Astfel, se impiedica alunecarea atat pe zapada, cat si pe ghetusul provocat de frig. Aceste huse fac practic diferenta intre o roata de masina si o sanie. In conditiile in care nu ati folosi husele, intre spatiul carosabil si anvelope s-ar fi produs acel strat de apa care duce la alunecare. Husele antiderapante nu fac altceva decat sa absorbe cantitatea respectiva de apa si in acest mod aderenta devine cu mult mai buna.

In ceea ce priveste costurile unui set de 2 huse, vorbim de o suma rezonabila, de minim 250 de lei, exceptie facand cei care au masini 4*4, care platesc dublu. Merita insa sa dati banii pentru aceste huse si sa aveti liniste sufleteasca atunci cand va urcati in masina si porniti la drum. Este solutia cea mai buna pentru mersul pe sosele inghetate.

Fireste, husele auto pentru anvelope nu sunt singura solutie pentru a trece iarna cu bine. Mai sunt si altele, si le vom aminti succint si pe acestea. Spre exemplu, cauciucurile off road. Acestea au profilul foarte adanc si pot trece peste nameti cu usurinta. Atunci insa cand strazile se transforma in patinoare, acest avantaj dispare complet si lasa loc problemelor. Pe carosabilul facut bocna este greu sa rulezi fara husele antiderapante, dar mai este si solutia amintita la inceputul articolului nostru, aceea a tintelor pentru anvelope. Adoptate dupa modelul nordic, aceste tinte se infig in gheata si mentin directia dreapta pentru masini, chiar si atunci cand e vorba de curbe sau pante. Franatul si acceleratul pe gheata sunt imbunatatite cu peste 22 la suta decat la cauciucurile fara tinte. Pretul acestor tinte, pentru o singura anvelopa, porneste insa cam de la 400 de lei, adica mai scump decat husele auto antiderapante, solutia cea mai buna si cea mai rentabila din punct de vedere al raportului calitate pret.

In concluzie, daca doriti sa treceti din punct de vedere auto cu bine orice iarna, aveti nevoie de cauciucuri adaptate special pentru gheata, indiferent ca optati pentru huse antiderapante sau tinte. Utilizarea acestor cauciucuri pe asfaltul curat este insa interzisa atat in Romania cat si in alte multe state europene. Atentie mare deci, cand sa le cumparati si cand sa le utilizati, gandindu-va neancetat atat la propria siguranta dar si la portofelul vizat de amenzile rutiere.


huse auto, huse auto

No comments:

Post a Comment