Wednesday 25 April 2012

Imbraca-ti casa cu lumini discrete

Zilele, lunile si anii trec intr-un ritm ametitor, manate parca de un impuls nevazut, iar noi suntem din ce in ce mai prinsi in tot acest ritm sacadat si infernal, uitand de multe ori de lucrurile simple care ne pot aduce bucurie si liniste. Daca in decursul timpului am renuntat treptat la o iesire in parc, sau la o fuga de weekend la munte ori pana la malul marii, infipti parca in orasul care ne tine captivi, cel putin macar atunci cand ajungem acasa meritam cateva momente de liniste intr-o atmosfera placuta si odihnitoare.

Amenajarea locuintei nu este un moft, nu trebuie sa aratam sau sa demonstram cuiva ceva, ori sa ne luam la intrecere intre prieteni cine isi va decora casa cu obiecte de lux, uneori complet inestetice si chiar inutile in functie de configuratia fiecarei case sau a apartamentului.

Conceptul de amenajare interioara trebuie sa aiba o baza solida si distribuita eficient catre cerintele reale ale fiecarei familii, fara introducerea unor obiecte supradimensionate sau care pot aduce costuri suplimentare exagerate pentru bugetul familiei. Intre cele mai importante si mai ales utile, daca vom sti cum sa le aranjam si alegem, dotari care sunt necesare pentru o casa, sunt mult utilizatele corpuri de iluminat interior.

Adaptabile cu usurinta datorita varietatii mari de modele, dimensiuni si coloristica, toate aceste corpuri iluminat vor trebui amplasate avand permanent in memorie ideea utilizarii la maxim a luminii pe care o pot aduce in casa printr-o pozitionare punctiforma si directionata spre locurile unde avem trebuinta pentru iluminat interior. Nu ne impiedica nimeni sa folosim si iluminat lustre, atunci cand camera in care vor fi montate va fi folosita cu precadere pentru reuniuni de familie sau in alte scopuri in care iluminarea locala directionata nu isi are rostul.

In schimb pentru zona biroului sau a noptierelor din dormitor vor putea fi utilizate cu multa placere lampi simple cu un singur bec, cel mai indicat fiind unul economic cu putere mica, pentru obtinerea unei ambiante placute in serile in care va veti odihni citind o carte, iar lumina locala este cea mai potrivita.

Mergand pe aceiasi idee a iluminarii casei intr-un mod discret, veti incerca folosirea unor aplice, in spatiile casei care sunt utilizate doar pentru trecere, cum ar fi holurile sau in zone mai rar folosite, cum sunt debaralele si eventualele spatii sanitare de serviciu. Prin montarea lor in imediata apropiere a zonelor de interes se va putea asigura o cantitate suficienta de lumina, fara a mai fi nevoie de folosirea altor corpuri de iluminat interior din categoria lustre.

Pentru zona bucatariei cele mai potrivite surse de iluminat interior, vor ramane mereu clasicele lustre tip pendul, care sunt reglabile pe inaltime si se vor putea pozitiona exact la distanta la care spotul de lumina degajat de becul enonomic, va avea cea mai potrivita imprastiere pentru locul de deasupra mesei, sau in zona blatului de lucru. In functie de necesitati si desigur de dimensiune bucatariei, se vor putea instala mai multe asemenea lustre pendul, care se pot asorta cu usurita stilului ales pentru acesta locatie.

Oricare dintre aceste variante ati alege, fie pe cele care vor aduce o lumina discreta in casa sau apartamentul dumneavoastra, fie corpuri iluminat care vor putea degaja o intensitate luminoasa puternica, este important ca orice instalare care implica interventia asupra retelei de energie electrica sa fie facuta de un electrician profesionist, pentru a avea siguranta in exploatare si desigur pentru a nu apare evenimente neplacute in cazul in care ati intentiona o manopera proprie, aspect complet neindicat.

No comments:

Post a Comment