Monday 2 April 2012

Greva spontana la CFR. Cinci trenuri sunt oprite in garile din Suceava

stirileprotv.ro Doua trenuri internationale si un tren InterRegio sunt oprite in judetul Suceava, la Vadu Siret si Milisauti, dupa ce angajatii din garile Vicsani si Dornesti, afiliati la Sindicatul Stefan cel Mare din CFR, au declansat o greva spontana.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat ca angajatii din CFR Infrastructura afiliati Sindicatului "Stefan cel Mare" au declansat un protest spontan, solicitand incheierea contractului colectiv de munca pentru 2012-2013, plata salariilor restante si plata drepturilor salariale castigate prin decizii judecatoresti.

El a spus ca din cauza acestui protest doua trenuri internationale - Moscova-Sofia si Sofia-Moscova -, au fost oprite in statiile Vadu Siret si Milisauti, unde stationeaza de cateva ore.

De asemenea, in Gara Dornesti este oprit trenul Inter-Regio Dornesti-Iasi. Un reprezentant al CFR Iasi negociaza cu protestatarii.

La randul sau, Constantin Axinia, directorul Regionalei CFR Calatori Iasi, a precizat ca protestul a fost declansat la ora 9.30.

"La aceasta ora sunt blocate doua trenuri internationale Moscova - Sofia si retur, precum si trenul InterRegio Dornesti-Iasi. Unul dintre trenurile internationale se afla la intrarea in tara, celalalt este in gara Milasauti, iar trenul InterRegio nu a mai plecat de la Dornesti. Protestul a inceput la ora 9.30. Cei de la CFR Infrastructura au discutat pe tot parcursul zilei cu salariatii si speram ca circulatia sa fie deblocata", a spus Constantin Axinia, directorul Regionalei CFR Calatori Iasi.

No comments:

Post a Comment