Wednesday 25 April 2012

Romanii si sportul in UK

O data instalati in Anglia, cei mai multi dintre romani doresc sa aiba parte de activitati sportive, cele mai comune fiind fotbalul si ciclismul. Fotbalul e, dupa cum bine se stie, foarte raspandit si in Marea Britanie la nivel de sport de masa, existand zeci de ligi de amatori in care devotamentul si incrancenarea le egaleaza fara probleme pe cele ale fotbalistilor profesionisti. Dupa cum se stie, si romanii au o atitudine foarte pozitiva fata de fotbal, acesta fiind sportul cel mai urmarit si practicat si in Romania.

 

Ei bine, acei romani in UK vor avea foarte multe moduri de a-si petrece timpul liber intr-un mod activ si sanatos. Orasele engelezesti au foarte multe parcuri, toate fiind indeajuns de mari pentru activitati sportive de baza, precum jogging-ul. Aceste parcuri au de obicei si zone special amenajate pentru baschet, fotbal si mai ales tenis. Tenisul e un sport de masa in Anglia, chiar daca in Romania creeaza aparentele unui sport exclusivist si costisitor. Terenurile de tenis din parcuri sunt, in marea lor majoritate, gratuite si pot fi folosite de oricine pe durata zilei. Apoi, echipamentul specific tenisului e foarte ieftin de procurat, o racheta second hand si un set bun de mingi nedepasind pretul catorva cafele sau a catorva bilete de transport, deci cu totul accesibil. Unele parcuri, aflate in zonele rezidentiale, in suburbii, deci putin mai departe, au pana la 10-12 terenuri de tenis, fotbal, rugby sau cricket, deci fara probleme vei gasi mereu un teren liber de joc.

 

Pe siturile de anunturi UK, vei putea gasi fara probleme multe echipe sau asociatii care promoveaza sportul si unde vei putea sa te inscrii in campionate dedicate sportului tau preferat. Chiar si pe siturile de anunturi pentru romani in londra UK vei gasi invitatii pentru evenimente de gen. De exemplu, daca esti pasionat de fotbal, poti sa te inscrii in echipa de fotbal infiintata de romani in Londra, care activeaza intr-o liga de amatori destul de puternica si dispune de o comunitate de sustinatori foarte numeroasa. Pe de alta parte, daca activitatile in aer liber nu sunt preferatele tale, e in regula, sunt foarte multe activitati indoor, precum mersul la sala sau body buildingul. Salile de fitness sunt foarte raspandite in Anglia si mai ales in Londra, unde mai toti tinerii angrenati in profesii de birou isi petrec serile la sala de fitness. Dezavantajul acestor sali e ca pot percepe un tarif destul de ridicat pentru participanti, dar daca esti cu adevarat pasionat, nu va fi o problema sa achiti tariful lunar. Desigur, exista si aparate de fitness in aer liber, in parcuri, care pot fi folosite de toata lumea, dar nu ofera acelasi confort ca o sala propriu zisa de fitness.

 

Revenind la activitati sportive gratuite, ciclismul e o alta desfatare sportiva accesibila tuturor. Doritorii pot folosi, fara costuri, biciclete puse la dispozitie de primariile oraselor. Aceste biciclete pot fi luate si folosite iar apoi restituite in puncte special amenajate, aflate practic peste tot, cel putin in zonele centrale ale oraselor. De asemenea, mersul cu rolele si skateboardul sunt incurajate, chiar si in zonele aglomerate. Unii pasionati ai acestor sporturi le practica noaptea, pe marile bulevarde londoneze necirculate, fiind o activitate foarte placuta mai ales in noptile de vara si primavara, putin mai calde decat restul anotimpurilor in Anglia.


Tags: anunturi uk, romanii in uk

No comments:

Post a Comment