Saturday 12 May 2012

Romani online UK – o comunitate puternica si numeroasa, un exemplu pentru tara

Mirajul strainatatii este tot mai puternic pentru tot mai multi cetateni romani satui sa indure mizeria si traiul josnic pe care sunt obligati sa-l suporte in aceasta tara. Mediul online este un puternic stimulent pentru acesti oameni aflati in cautare de joburi in UK. La o cautare pe Google dupa romani in londra UK vom avea surpiza sa descoperim o multitudine de situri care isi propun sa ofere sfaturi, consultanta sau chiar chiar joburi acolo in Regat, in Londra sau alte orase si zone importante. Trebuie sa fiti insa foarte atenti si precauti atunci cand cautati pe motoarele de cautare dupa romani online UK. Se stie ca unii dintre conationalii nostri sunt foarte smecheri si perfizi, incercand sa profite de pe urma acestei cereri mari pe piata de joburi engleza. Este indicat sa aveti maxima prudenta cand aplicati pe un site cu acest specific, sa mai vorbiti si cu alti conationali pe forumuri si sa incercati sa obtineti recomandari din mai multe parti pentru firma sau firmele care va fac diverse oferte. Sub nici o forma sa nu oferiti bani celor care va amagesc cu promisiunea ca veti gasi in Marea Britanie salarii fabuloase si joburi de vis. Daca ati gasit un servici ok, cu un salariu apropiat de oferta promisa initial, atunci da, puteti sa platiti un comision de bun simt firmei intermediare. In alte conditii insa sunteti pe un teren minat, mai ales daca nu aveti suficienta incredere in respectivii consilieri sau pur si simplu nu gasiti prea multe referinte pozitive in ceea ce-i priveste pe ei si activitatea de consiliere profesionala pe care o desfasoara.

Un fenomen nou si totusi deja binecunoscut e reprezentat de catre acesti romani online UK, care isi desfasoara activitatea si munca in noua lor tara de adoptie si in rest petrec un mare numar de ore pe Internet, discutand cu familia, prietenii sau alti romani care vor sa ii urmeze in aceasta aventura temerara. Acesti oameni isi discuta pe Internet problemele lor personale si familiale dar si pe cele publice, legate de viata si societatea existenta in Anglia, una foarte diferita de cea romaneasca. Unii pleaca acolo cu intentia declarata de a se intoarce acasa cu bani pusi deoparte pentru a deschide o afacere sau pentru a initia un proiect generator de alti bani. Altii, plictisiti de lipsa de perspectiva de la noi din tara si exasperati de imobilismul cultural mioritic, nu isi mai propun sa mai revina in tara decat in vacante, ca simpli turisti sau pur si simplu pentru a-si revedea unele persoane apropiate.

Putem afla foarte multe lucruri interesante de la acesti romani online UK. Am vorbit cu cineva care imi spunea ca in Londra, de exemplu, sunt foarte multi romani care lucreaza in posturi inalt calificate. Cursurile de specialitate facute aici in tara ii ajuta foarte mult acolo, pe o piata a muncii foarte pretentioasa. Ofertele acestea de joburi in UK nu sunt preponderent agrare, ca in alte tari UE, ci necesita studii si calificari specifice unor domenii ca IT, medical-spitalicesc, asistente-infirmieri etc. Romanii tineri, in special cei pana in 30 de ani, se adapteaza perfect acestor cerinte si prind cu usurinta cele mai bune posturi, datorita seriozitatii lor, talentului nativ si puterii de munca, superioare multor altor popoare. Nu putem sa nu observam si sa nu regretam ca Anglia si Londra isi permit sa ofere salarii foarte bune si cariere de succes intr-un domeniu ca cel sanitar, de exemplu, care in Romania este remunerat mizerabil. Oare de ce englezii pot sa-si organizeze si sa-si valorifice prioritatile socio-economice atat de bine si de natural, iar noi ne tot chinuim, din 1939 incoace?? Am avut multe probleme, asa este, dar avand exemplul acestor romani de succes din UK ar trebui sa fim motivati sa ne auto depasim conditia aici la noi in tara, astfel incat Bucurestiul sa devina o mica Londra iar orasele din restul tarii sa fie intr-o permanenta competitie cu “metropola”. In acest mod, nici un bucurestean nu isi va mai permite sa spuna cu dispret - “provincialii astia”. Speram ca pe langa alte lucruri bune pe care le-au adus deja in tara, un altul pe care romanii din UK ar trebui sa-l aduca aici este schimbarea de mentalitate, necesara unei dezvoltari armonioase a tarii noastre.


Tags: anunturi uk, romani online uk

No comments:

Post a Comment