Thursday 3 May 2012

Aer conditionat- reguli si sfaturi

In ultimii ani, o data cu diversificarea si largirea sectorului de servicii pentru populatie, au aparut si multe firme care comercializeaza si instaleaza sisteme de aer conditionat. Aceste firme s-au raspandit peste tot prin tara, mai ales in orasele mari, dar nici cele mici nu au fost ocolite de vantul progresului. In conditiile in care piata s-a diversificat atat de tare, e bine ca utilizatorii care doresc sa investeasca in aer conditionat sa stie anumite lucruri de baza despre acest domeniu, care cu siguranta ii va ajuta in demersul lor de a cumpara un sistem avantajos din toate punctele de vedere, mai ales daca-si doresc un sistem de aer conditionat in Constanta.

 

  • Poate apartamentul/casa ta sa beneficieze de un astfel de sistem? Cele mai multe case si apartamente pot fi prevazute cu un astfel de sistem, fara indoiala, dar sunt cazuri in care specificitatile arhitecturale sau structurale nu permit o racordare directa, fiind necesare anumite modificari. In acest caz, trebuie facute niste investitii suplimentare care s-ar putea sa faca investitia prea mare pentru a fi rentabila. Desigur, daca un sistem de aer conditionat e necesar, de exemplu daca locuiesti intr-o zona foarte calduroasa, atunci s-ar putea sa merite, desigur.

  • Piata de profil e foarte vasta si atunci e recomandat sa te informezi in legatura cu toate optiunile pe care le ai. Exista multe firme si, desigur, unele au oferte mai bune si sunt mai profesioniste decat altele, evident. Folosind internetul, poti afla destul de usor care firme sunt cu adevarat profesioniste, accesand diverse forumuri pe care oamenii isi expun parerile in legatura cu serviciile de care au beneficiat.

  • Fa un calcul si afla cat de multi bani vei economisi folosind sistemele de aer conditionat, mai ales pe timp de iarna. Chiar daca ai impresia ca un astfel de sistem e destul de scump de cumparat intr-o singura tura, de fapt banii pe care i-ai putea economisi pe termen lung sunt destul de multi. Aerul conditionat e o metoda foarte buna de a economisi bani, mai ales pentru ca energia electrica e mai ieftina decat energia termica.

  • Ai alergii? Atunci s-ar putea sa fie niste probleme cu sistemul de aer conditionat, pentru ca sistemul poate oportuna agravarea unor anumite tipuri de alergii, mai ales cele cauzate de umiditate sau aer foarte uscat. Evident, aceste sisteme au mai multe setari pe care le poti modifica pana cand ajungi la un nivel destul de bun si potrivit pentru sanatatea ta.

  • Asigura-te ca ai un mecanic bun care te ajuta sa repari sau sa intretii sistemul pe masura ce il folosesti. Sigur, sunt multi oameni care cred ca pot folosi un astfel de sistem fara nici un fel de ajutor din exterior, dar de fapt e nevoie de multa experienta si dexteritate pentru a avea grija in mod serios de un sistem. Evident, mai bine platesti onorariul unui mecanic decent din cand in cand decat sa trebuiasca sa schimbi sistemul, cu totul, cand se defecteaza.

  • Sa iei in considerare curatatul filtrelor de aer. Aceste filtre sunt cele care se strica primele in aparat, dar daca sunt curatate cum trebuie, nu vor avea probleme pe timp indelungat. Filtrele se umpla destul de rapid cu praf si alte substante, asa ca e necesar sa fie curatate des, poate chiar o data pe luna mai ales daca locuiesti intr-o zona cu mult praf.

 


Tags: aer conditionat craiova

No comments:

Post a Comment