Tuesday 5 June 2012

Tentatia noului

Sistemele de incalzire prin sisteme incalzire reprezinta un pas inainte din punct de vedere al confortului

De ce ati vrea altceva? Sistemele actuale de incalzire, chiar daca isi au limitele lor evidente, au rezistat ani de zile datorita fiabilitatii si usurintei in utilizare si intretinere. Nu este oare riscant sa parasim un drum batatorit pentru a ceda tentatiilor cu care ne imbie cativa entuziasti? Incalzire prin pardoseala suna bine, eliberam spatiile ocupate de calorifere si incalzim spatiul de la picioare, care pana la urma este cel mai important. Dar nu este oare greu de intretinut un asemenea sistem? Tevile, odata montate sub pardoseala sunt aproape intangibile. Trebuie sa spargem, sa transformam casa intr-un adevarat santier pentru a ajunge la ele. Apoi ajungem la preturi. Fara doar si poate, un astfel de sistem de incalzire prin va fi mai scump decat celelalte solutii de incalzire alternative. O alta problema care va preocupa orice eventual doritor va fi cea a eficacitatii, a consumului efectic si, implicit, a facturii de intretinere. Dar vom lua toate aceste probleme pe rand pentru a risipi toate eventualele dubii si pentru a va oferi raspunsuri cat mai credibile.

 

Intretinerea sistemului de incalzire prin pardoseala

Presupunem ca aceasta lucrare va fi efectuata de o firma specializata, ca de altfel orice instalare a unui nou sistem de incalzire. O astfel de firma trebuie cu necesitate sa ofere o garantie a lucrarii. Ba mai mult, la alegerea firmei va trebui sa aveti drept criteriu principal cat mai multe referinte. Pentru ca trebuie sa stiti ca incalzirea prin pardoseala, odata montata responabil si profesionist nu are nevoie de nicio alta lucrare de intretinere. Oricum, partile care se pot defecta sunt la suprafata si acestea vor putea fi inlocuite foarte usor. Un alt criteriu, insa nu atat de important, este durata garantiei. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat firma care instaleaza se va dovedi mai profesionista.

 

Preturi sisteme de incalzire prin pardoseala

Da, acestea sunt, fara doar si poate, ceva mai scumpe decat cele clasice, bazate pe radiatoare. La prima vedere cel putin, pentru ca exista o serie de factori care pot echilibra balanta, incalzirea prin pardoseala este invariabil mai scumpa decat cea cu radiatoare. Insa, daca in al doilea caz se prefera materialele de cea mai buna calitate, iar in primul, este de preferat ca aceasta decizie sa fie luata inca de la construirea imobilului. Astfel, o serie importanta de cheltuieli suplimentare vor fi evitate. Indiferent insa de ce preturi de instalare ati avut, trebuie sa luati in calcul si economia la factura de gaz. La o utilizare eficienta cei care folosesc deja de ceva ani acest sistem de incalzire declara ca facturile la gaz au scazut cam cu o treime.

 

Criteriul confortului

Nu in ultimul rand conteaza plusul de confort pe care il veti obtine utilizand un sistem de incalzire prin pardoseala. Acesta are la baza modul de distributie al caldurii. Daca in cazul incalzirii cu radiatoare o mare parte din caldura realizata se va dispune in partea de sus a incaperii, incalzirea prin pardoseala inverseaza procentele. Astfel, cel mai mare procent va fi pastrata in partea de jos, in zona picioarelor, care sunt, de fapt, si cele mai vulnerabile in anotimpul rece. In partea mediana va fi pastrata o caldura ambientala medie, placuta.

Acestea sunt principalele avantaje ale incalzirii prin pardoseala, insa, in functiile de asteptarile concrete ale fiecarui utilizator, vor aparea noi avantaje sau, din contra, dezavantaje. Dar, in general, vorbim clar de o tentatie a prezentului si ne asteptam ca in viitorul apropiat sistemele clasice de incalzire sa dispara.

 


Tags: solutii incalzire, sisteme incalzire

No comments:

Post a Comment