Sunday 10 June 2012

Eficientizarea deversarilor in fermele pentru animale

Evolutia cresterii necesarului de alimente, de orice origine ar fi acestea, prin produsele provenite din cresterea animalelor sau prin productia agricola, a facut ca procesele de productie in fermele de profil sa creasca si sa necesite o serie de imbunatatiri tehnologice care sa poate aduce un flux corespunzator al ciclurilor de productie pe care proprietarii incearca sa le mentina la costuri si eficienta cat mai bune. De la aprovizionarea cu nutreturi pentru animale, la asigurarea unor amelioratori ecologice pentru productiile vegetale si pana la terminarea ciclului de productie cand produsele finite sunt livrate catre consumatori, toate aceste aspecte concura la scopul final al oricarui producator de a-si creste profitul si implicit de a beneficia de un surplus pe care il va putea reinvesti sau cu care isi va intretine propria familie.

Printre toti acesti pasi ai productiei de hrana exista o etapa zilnica care nu poate fi ignorata sau eliminata si anume alimentarea cu apa a fermei, precum si finalizarea evacuarii apelor uzate cu care a fost intretinuta intreaga suprafata a acesteia. Sursa de apa este vitala pentru o astfel de activitate, pentru ca in cazul in care necesarul de apa este la un nivel impropriu sau exista intreruperi in furnizarea acesteia, multe dintre activitatile normale ale unui ferme vor avea de suferit, lucru care va duce in mod direct la o diminuare a productiei si implicit la iesirea de pe piata a respectivei afaceri.

Alimentarea cu apa se face de cele mai multe ori din puturi de adancime, care in functie de capacitatea fermei ar fi putea fi mai mult de unul si care sunt dotate cu pompe de apa puternice pentru extractia si distrubutia apei in locatia respectiva. Capacitatea unei astfel de pompe submersibile este determinanta pentru debitul de apa la locul consumator si face ca metoda de determinare a puterii si modalitatea instalarii unei astfel de pompe apa sa fie facuta numai prin intermediul unei firme specializate in acest domeniu, pentru obtinerea randamentului maxim.

Nerespectarea procedurilor de dimensionare corespunzatoare a capacitatii de extractie si pompare a oricaror astfel de echipamente va avea un final previzibil in sensul folosirii improprii a sursei de apa, care va genera si consumuri mari de energie electrica mai ales atunci cand este necesar ca apa sa fie pompata pe distante mai mari sau la niveluri superioare locului de extractie. Pentru aducerea apei la un nivel superior putului de extractie este necesara utilizarea unor hidrofoare pompa submersibila, care in functie de necesitatile tehnice specifice pot ridica sau trimite apa la debitul necesar pentru utilizare.

Specificul unei ferme pentru animale conduce si la adoptarea unei pozitii diferite pentru modalitatea in care vor fi evacuate apele uzate, prin prisma faptului ca in acesta activitate productiva vor exista permanent in apa reziduri fiborase sau animaliere care vor ingreuna sistemul de evacuare prin conducte. Pentru a nu produce blocaje si diminuari de debit in conducete la evacuarea apelor uzate, este categoric necesara utilizarea unui sistem de pompa cu tocator, care va marunti eficient toate rezidurile pe care apa uzata le contine si transporta spre evacuare.

Pentru mai multe informatii si de ce nu pentru a putea obtine cea mai potrivita oferta pentru aceste echipamente veti putea cauta folosind internetul cele mai potrivite solutii pentru pompe submersibile ieftine si atunci cand este cazul si hidrofoare ieftine, in ideea gasirii celei mai rentabile si eficiente solutii pentru ferma pe care o detineti. Nu uitati ca o pompa submersibila sau o pompa hidrofor va face in mod categoric diferenta in mentinerea ciclului de productie la un nivel ridicat de eficienta, dar si la ce este cel mai important in acest domeniu, curatenia in ferma.

No comments:

Post a Comment